top of page

HEMA

Onze producten worden op veel verschillende plekken gemaakt. Van t-shirts in Azië tot tompoucen in Nederland. Waar we ook produceren, we zorgen ervoor dat de omstandigheden waaronder mensen werken goed zijn. We vergroten het inzicht in onze productieketens en sturen continu aan op verbeteringen, onder andere door audits en het samen opzetten van verbeterprogramma’s, deelname aan het Bangladesh akkoord, het IMVO Convenant voor Duurzame Kleding en Textiel en het organiseren van stakeholdersbijeenkomsten.


De grondstoffen en materialen die we gebruiken voor onze producten hebben impact op de wereld om ons heen. Daarom is het van belang dat we weloverwogen keuzes maken. Om dit te waarborgen, stelden we een duurzaamheidsbeleid op voor de meest gebruikte grondstoffen en materialen die we in onze producten gebruiken. Door ons te focussen op grondstoffen waar we veel gebruik van maken, kunnen we een grotere impact maken. De belangrijkste grondstoffen waar we doelstellingen op hebben zijn katoen, hout, papier, koffie, thee, cacao, vis en palmolie. Daarnaast hebben we de ambitie om ook andere grondstoffen duurzamer in te kopen.


Zie je een groen blaadje op de verpakking van een HEMA artikel? Dan weet je dat we voor dit product duurzamere grondstoffen hebben ingekocht die het milieu zo min mogelijk belasten en zijn geproduceerd volgens standaarden voor arbeidsomstandigheden en dierenwelzijn. Je vindt het groene blaadje op de verpakkingen van textiel – en hardwaren producten. Ook onze food producten worden met de grootste zorg geproduceerd, dat zie je terug aan de bekende keurmerken.Het Havenplein 16-30, 8254 KJ Dronten - www.hema.nl - 0321-314 611


Comentários


bottom of page