TERUGBLIK

EVENT

WONEN & LEVEN

EVENT WONEN & LEVEN

Op zaterdag 5 oktober vierde de werkgroep Fairtrade en Duurzaamheid voor de 2e keer de Drontense Dag van de Duurzaamheid. we boden samen met Bewust Dronten, het NMFF, FlevoMeer Bibliotheek, diverse makelaars en projectontwikkelaars een mooi programma dat goed bezocht werd door honderden bezoekers. 

STREEKMARKT

Op het Havenplein vond de streekmarkt plaats. Hier waren heerlijke en ambachtelijke producten van Flevolandse bodem te koop. Van vlees, eieren, vis, kaas, groente, sappen, bier tot bloemen, van alles is te vinden in de kraampjes. Je kon op de streekmarkt kennismaken met de boeren en producenten en ze vertelden je graag meer over hun werkwijze en producten.

LEZINGEN / PRESENTATIES

Op het serviceplein van FlevoMeer Bibliotheek presenteerden we samen met FlevoMeer en het NMFF een gratis te bezoeken programma aan lezingen.

11.00 – 12.00 uur Sessie Energieloket
12.15 – 13.15 uur  Marloes Morshuis

13.30 – 14.30 uur Zero Waste Project

15.00 – 16.00 uur Sessie Ontdek het lek

BEURS AANBOD

 

Op het binnenplein van De Meerpaal vond  deze dag een beurs plaats met meer dan 50 aanbieders op diverse ‘duurzame’ gebieden. Met oa. een woon- en  energieplein, een kinderprogramma door het NMFF en een aantal leden van Bewust Dronten presenteerden zich. Honderden bezoekers lieten zich voorlichten over nieuwe trends in woonaanbod en slimme energiebesparende en duurzame oplossingen.